OS 2012 - Charline Van Snick (-48 kg) mikt op een medaille

Charline Van Snick neemt het zaterdag in de eerste ronde van het judotoernooi op de Olympische Spelen op tegen de Zuid-Koreaanse Jung-Yeon Chung, het nummer dertien van de wereld. "Zij of iemand anders, dat maakt niet uit", aldus de 21-jarige judoka. "Ik heb haar reeds verslagen en ga haar gevechten verder analyseren."

In de categorie onder 48 kilogram mikt het Belgische nummer vier op de wereldranglijst op een medaille. Na de Zuid-Koreaanse Chung wacht de winnaar van het duel tussen de Hongaarse Eva Csernoviczki (7) en de Nederlandse Birgit Ente (18). Zo ver wil de vice-Europees kampioen nog niet denken. "Mijn eerste gevecht telt, ik kijk meestal niet verder. Ik moet tegen zaterdag nog een kilo verliezen, dat is het belangrijkste momenteel. Ze zeggen altijd dat dat het eerste gevecht is voor een judoka", lachte Van Snick.

"Ik heb me goed voorbereid. Ik ben klaar om te vechten en heb van niemand schrik", klonk het strijdvaardig. "Als vierde op de wereldranglijst voel ik me niet echt een outsider, ik heb al enkele mooie dingen verwezenlijkt. Na mijn competitie ga ik misschien naar andere sporten kijken, maar nu telt enkel het judo. Zo ga ik ook niet naar de openingsceremonie, daags voor mijn wedstrijd. Eigenlijk is deze wedstrijd voor mij hetzelfde als pakweg een wereldkampioenschap."

Van Snick weet dat de kleinste misstap de uitschakeling kan betekenen, maar ze ambieert een medaille. "Mijn ultieme doel is om de absolute nummer een te zijn."

(DTC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud