OS 2012 - Charline Van Snick bezorgt België meteen brons

Judoka Charline Van Snick heeft België op de eerste dag van de Olympische Spelen meteen een medaille bezorgd. De 21-jarige olympische debutante won haar kamp om het brons van de Argentijnse Paula Pareto, in de categorie tot 48 kilogram.

De kamp in de ExCeL-arena, met IOC-voorzitter Jacques Rogge en prins Filip onder de toeschouwers, bleef lang gesloten. In de reguliere vijf minuten werd er enkel 'gescoord' met een bestraffing voor beide judoka's. De drie extra minuten met een golden score moesten dus voor de beslissing zorgen, en daarin kreeg Pareto opnieuw een bestraffing. Twee bestraffingen staat gelijk aan een yuko, en meteen was het brons binnen voor onze landgenote.

Van Snick had in haar eerste kamp zaterdagmiddag de Zuid-Koreaanse Jung-Yeon Chung uitgeschakeld met ippon. Daarna had ze zich voor de halve finales geplaatst door de Hongaarse Eva Csernoviczki te verslaan, ook al met ippon na een wurggreep. Vervolgens versperde de Braziliaanse Sarah Menezes haar de weg naar de finale. De nummer drie van de wereld won met een yuko.

De finale gaat tussen Menezes en de Roemeense Alina Dumitru, die eerder dit jaar Van Snick versloeg in de finale van het EK.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud