OS 2012 - Kim Clijsters: "Medaille winnen zou geweldig zijn"

Kim Clijsters kijkt uit naar de start van de Olympische Spelen. "Ik voel me goed", verklaarde de 29-jarige Limburgse. "Als ik goed speel, kan ik veel van de topspeelsters hier verslaan. Een medaille winnen zou geweldig zijn."

Clijsters verblijft in Wimbledon, in het huis dat ze ook huurde voor het grandslamtoernooi, maar kwam woensdag een kijkje nemen in het olympisch dorp. "Dit is mijn eerste keer op de Spelen en ook in het dorp. Het is echt leuk hier. Het is geweldig om al die atleten samen te zien en spannend om hier deel van uit te maken."

De openingsceremonie laat Clijsters aan zich voorbijgaan. "Omdat het tennistoernooi zaterdag al begint, is het niet te combineren. Ik wil mijn benen zoveel mogelijk laten rusten, zo weinig mogelijk doen in deze hitte. Zelfs hier rondkuieren kost energie."

In Wimbledon had Clijsters last van een buikblessure. "Nu heb ik een paar goede trainingsweken achter de rug. Het heeft in België veel geregend, maar ik heb mijn programma kunnen afwerken. Vanochtend heb ik een balletje geslagen met Ana Ivanovic en dat ging prima. Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden en hoop dan dat ik mijn beste niveau haal. Ik droom wel van een medaille, maar dat is te ver vooruitkijken. Ik ga me steeds alleen op de eerstvolgende wedstrijd focussen en dan zien we wel wat er uit de bus komt. In mijn op één na laatste toernooi wil ik het toch wel echt goed doen."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud