Advertentie

OS 2012 - Michael Phelps: "Heb alles bereikt wat ik wou, nu tijd voor iets anders"

Michael Phelps heeft zaterdag in stijl een punt gezet achter zijn (olympische) carrière. De Amerikaanse zwemmer behaalde met het estafetteteam op de 4x100 meter wisselslag goud in Londen, goed voor zijn 22e olympische medaille en zijn 18e gouden plak.

De 'Baltimore Bullet' sluit zijn carrière ook af als eerste zwemmer die op drie opeenvolgende Spelen de titel pakt op eenzelfde nummer (de 200m wisselslag en de 100m vlinder).

"Ik heb beslist om nu te stoppen, omdat ik absoluut niet wou doorgaan tot mijn 30ste", vertelde de 27-jarige Amerikaan zaterdag in het Aquatics Centre. "Dit is geen belediging voor zij die wel doorgaan tot hun 30ste, ik heb gewoon geen zin om er nog eens drie jaar bij te doen. Ik heb alles bereikt wat ik wou in mijn carrière, het is dus niet nodig om nog verder te doen. Nu is het tijd voor iets anders."

"Dit is een heel bijzondere emotie, zoet en bitter tegelijk", reageerde zijn trainer Bob Bowman na zijn laatste wedstrijd. "Naarmate de tijd vordert zullen we steeds meer appreciëren wat we gedaan hebben, iets ongelofelijk. Het zal vreemd zijn om zonder hem naar de training te vertrekken." (BEH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud