OS 2012 - Olivier Rochus: "Hopen op een wildcard voor het gemengd dubbel met Kim"

Olivier Rochus, Steve Darcis, David Goffin en Yanina Wickmayer vertrekken dinsdag naar Londen om er zich voor te bereiden op het olympische tennistoernooi. Voor 'veteraan' Rochus worden het al zijn derde Spelen, na Athene en Peking. In 2004 ging hij er in de tweede ronde uit, vier jaar geleden haalde hij de derde ronde.

Rochus zal in Londen ook in het gemend dubbel aantreden aan de zijde van Kim Clijsters, die maandag al op de Eurostar stapte. "Het was zij die het me vroeg op het toernooi van Rosmalen. Ze kon niet begrijpen dat de Belgische nummer 1 en de 60e van de wereldranglijst niet geselecteerd zou worden (Rochus werd later net als Darcis gedelibereerd door het BOIC, nvdr.)."

"Ik vind dit heel sympathiek van haar, zonder het gemengd dubbel zou het voor mij een pak moeilijker geweest zijn om in Londen te raken. Maar ik heb alles gegeven om geselecteerd te worden", vertelde de 31-jarige Rochus maandag op een persconferentie in Brussel.

"Ik wil haar met het oog op het dubbelspel niet vermoeien, maar het was Clijsters zelf die voorstelde om het gemengd dubbel te spelen. In Wimbledon haalden we samen al de kwartfinales, we wonnen ook al in de Hopman Cup en hebben ons telkens geamuseerd."

De deelname van Rochus/Clijsters is wel nog niet zeker. "We moeten hopen op een wildcard (er zijn er vier, nvdr.). Maar als zelfs een speelster als Kim er geen zou krijgen, als ex-nummer 1, winnares van grand slams en met zo'n charisma..." (MIK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud