OS 2012 - Sven Nys rijdt concurrentie op een hoopje in Geraardsbergen

Sven Nys (Landbouwkrediet) heeft zaterdag in Geraardsbergen op magistrale wijze de op een na laatste wedstrijd van de Belgacom Belgian Mountainbike GP gewonnen. Nys had aan de finish iets minder dan 45 seconden voorsprong op collega-veldrijder Tom Meeusen (Telenet-Fidea) en de Australiër Chris Jongewaard. Kevin Van Hoovels, die net als Nys naar de Spelen in Londen mag, moest vrede nemen met de vierde plaats.

Nys reed zaterdag van start tot finish aan de leiding en lijkt dus helemaal klaar voor de Spelen. Het Belgisch kampioenschap laat hij bewust links liggen, de 'Kannibaal van Baal' verkiest immers een hoogtestage als ultieme voorbereiding op Londen.

"Ik heb de laatste weken hard getraind op Mallorca. Als je hier wint, dan geeft dat mentaal ook een goed gevoel. Vanaf nu is het eten, trainen en slapen tot aan de Spelen. Ik ga nu ook meer op explosiviteit trainen voor de start. Want als je ouder wordt, kom je trager op gang. Het BK laat ik bewust aan de kant. Ik heb die druk van zo'n kampioenschap niet nodig in de voorbereiding naar de Spelen", aldus Nys. (LEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud