OS2012 - Maurice Greene: "Broers Borlée hebben medaillepotentieel"

De boers Borlée zijn straks potentiële medaillewinnaars op de Olympische Spelen in Londen. Dat zegt gewezen topspurter Maurice Greene in een interview met Belga. Greene, die in Londen aan de slag gaat als consultant voor Eurosport, de officiële broadcaster van de Spelen, heeft zelf een palmares om u tegen te zeggen. De Amerikaan won op de 100 meter drie wereldtitels ('97, '99 en '01) én werd olympisch kampioen (Sydney 2000). Of Kevin en Jonathan Borlée dat palmares ooit zelfs maar kunnen benaderen, lijkt zeer de vraag maar dat Greene gelooft in de kwaliteiten van de snelste tweeling uit de atletiekwereld, is alvast een leuke opsteker.

"Ik ken de broers, het zijn allebei heel snelle lopers met veel kwaliteiten", zegt Greene. "Ik meen het als ik zeg dat ze over het potentieel beschikken om op de Olympische Spelen in Londen een medaille te halen op de 400 meter. Maar ze zullen dan wel de beste tijden uit hun carrière moeten lopen. De 44.56 van Kevin is goed maar het zal in Londen nog sneller moeten als ze op het podium willen staan."

Greene gelooft ook in de Belgische kansen op de 4x400 meter. "Het is een lastige discipline, maar ik zie geen reden waarom België ook met het team niet zou kunnen doorstoten tot de finale. Er spelen bij de aflossing een aantal factoren mee die je op voorhand moeilijk kan voorspellen. Hoe verlopen de stokwissels? Worden er geen te vermijden fouten gemaakt? Maar als alles meezit en de vier Belgen lopen op hun best, geloof ik dat ze dicht bij de medailles zullen eindigen." (TSA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud