Advertentie

Overlijden Rob Goris - Lucien Van Impe: "Rob was heel graag gezien in de ploeg"

Lucien Van Impe, ploegleider van Rob Goris bij Accent Jobs-Willems Veranda's, reageert donderdag aangeslagen op het plotse overlijden van zijn renner. "We verliezen één van onze grootste ambiancemakers. Rob was heel graag gezien in het team, als het slecht ging, probeerde hij toch voor sfeer te zorgen. Je mocht hem ook alles vragen: knechten, bidons halen, alles", aldus de tourwinnaar van 1976.

Goris zat woensdagavond nog in het VRT-programma 'Vive le Vélo'. 's Nachts, omstreeks 4 uur, overleed de 30-jarige renner in een hotel in Honfleur (Normandië) aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn vriendin Katrien Van Looy, kleindochter van Rik, was bij hem.

Voor hij zich in 2009 op het wielrennen stortte, was Goris een begenadigd ijshockeyspeler die het tot kapitein van de nationale ploeg schopte. "Hij wou het echt maken als wielrenner en had veel ambitie. Tekenend daarvoor is de Ronde van Vlaanderen vorig jaar: hij kwam kort voor de wedstrijd ten val, maar wou per se de koers rijden en is toch gestart", aldus Van Impe. Goris moest in 2011 enkele dagen voor Vlaanderens Mooiste geopereerd worden aan de duim en startte met een inspuiting.

"Dit is een schok. Rob was heel blij dat hij uitgenodigd was voor Vive le Vélo, en dan gebeurt dit", reageert Thierry Marichal, eveneens ploegleider bij het team van Goris. "Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vriendin. We moeten dit eerst laten bezinken en zullen dan zien hoe we Rob met de ploeg gepast kunnen eren." (BEH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud