Patrick Decuyper: "Er was een soortgelijk plan voor Club Brugge"

Volgens Patrick Decuyper, afgevaardigd bestuurder van Zulte Waregem, had hij enkel de bedoeling om het stamnummer van Essevee naar Antwerpen te verhuizen, om zo jaarlijks de beste jeugdspelers voor een vast bedrag naar het Kiel te laten verhuizen. In oktober vorig jaar stelde hij aan Club Brugge een soortgelijk plan voor, maar daar werd getwijfeld. Dat staat te lezen in een interview met Decuyper op de website van de Krant van West-Vlaanderen.

"Mogelijk neem ik nu opnieuw contact op met Vincent Mannaert (algemeen manager Club Brugge, red) om het idee weer te bespreken. Want dit is dé gemiste kans van de laatste 25 jaar in het Belgische voetbal", verraste Decuyper.

Volgens de sterke man van Zulte Waregem heeft de heisa van afgelopen week te maken met een communicatiefout. "Ik had nooit de intentie om de club SV Zulte Waregem naar Antwerpen te verhuizen, enkel het stamnummer. Ik wil enkel Essevee sterker maken. Het is de club van mijn hart en die wil ik nooit zien degraderen", benadrukte Decuyper zijn goede intenties.

Mocht het Antwerpse verhaal zijn doorgegaan, dan zou Zulte Waregem elk jaar zijn betere jeugdspelers naar de metropool laten doorstromen en daar jaarlijks een vast bedrag voor ontvangen. "Een win-winsituatie. Die spelers blijven langer in België en Essevee kan zijn budget structureel verhogen. Maar dat plan ligt nu definitief in de vuilnisemmer", besloot Decuyper. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud