Peeters en Anciaux huldigen Kim Gevaert en co

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (Spirit) hebben dinsdag de meisjes van het Belgische aflossingsteam op de 4x100 meter in de bloemetjes gezet.

Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert werden er gehuldigd voor de bronzen medaille die ze België bezorgden op het WK atletiek in het Japanse Osaka. De vier mochten vorige week, samen met de reserveloopsters Eline Berings en Elisabeth Davin, ook al op audiëntie bij koning Albert II. Ze werden toen begeleid door uittredend premier Guy Verhofstadt (VLD). In zijn gelegenheidstoespraak benadrukte minister Anciaux het individuele talent van de meisjes, maar vooral ook hun vriendschapsband. "Het is fantastisch dat een atletiekteam met Vlaamse en Waalse meisjes België een gezicht geeft, op het moment dat ons land in een crisis verkeert", vertelde Anciaux. Vlaams minister-president Peeters beaamde dat en noemde het kwartet "een voorbeeld voor het beleid en de politiek".

Bert Anciaux zei ervan overtuigd te zijn dat de prestatie van het aflossingsteam het atletiekgebeuren in Vlaanderen en Wallonië een extra impuls zal geven en bedankte hen daarvoor. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud