Plopsaland neemt KV Turnhout over

De gemeenteraad in Turnhout heeft maandagavond de goedkeuring gegeven aan de voorwaarden die Plopsaland stelt om voetbalvereniging KV Turnhout over te nemen. Die goedkeuring was nodig omdat KV Turnhout in een stadion speelt dat gedeeltelijk eigendom is van de stad.

KV Turnhout zit in financieel slechte papieren. Plopsaland/Studio 100 is bereid om de club over te nemen. De groep had daarvoor wel enkele voorwaarden gesteld. Er moesten twee zaken in het contract tussen de stad Turnhout en KV Turnhout gewijzigd worden. Zo wil Plopsaland dat er wél op zondagnamiddag gevoetbald mag worden, wat nu enkel per uitzondering is toegelaten. Ook moet de mogelijkheid opengelaten worden om KV Turnhout ooit te laten promoveren naar eerste klasse. Ook dat is volgens het huidige contract niet toegelaten.

De gemeenteraad heeft maandagavond de wijzigingen goedgekeurd. Turnhout Vooruit onthield zich en Groen! stemde tegen. De oppositiepartijen Vlaams Belang en Open VLD stemden samen met de coalitiepartners CD&V en sp.a voor. De overnamegesprekken tussen KV Turnhout en Plopsaland zouden nog in 2007 of ten laatste begin 2008 afgerond worden.

(KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud