Politie ondervraagt Eden Hazard na trap op ballenjongen

De politie van South Wales is woensdag een onderzoek gestart naar Chelsea-speler Eden Hazard, die een ballenjongen trapte tijdens de halve finale in de League Cup tegen Swansea. De ballenjongen, een 17-jarige adolescent, zijn vader en Hazard werden ondervraagd.

Chelsea moest tegen Swansea een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken, maar in de 78e minuut was het nog altijd 0-0. Hazard wou de bal snel ingooien, maar een ballenjongen belette dat door op de bal te gaan liggen. Hazard probeerde de bal los te wrikken. Toen dat niet lukte, ging hij de bal onder de jongen uit schoppen. Het leverde de Rode Duivel een rode kaart op.

Dat de politie een onderzoek startte, hoeft niet te betekenen dat het incident nog een gerechtelijk staartje krijgt. De jongeman en zijn vader hebben geen klacht ingediend. Inmiddels hebben Hazard en de ballenjongen elkaar na wederzijdse verontschuldigingen ook de hand geschud in de kleedkamer van Chelsea. De ballenjongen, die aan het gebeuren geen verwondingen overhield, excuseerde zich omdat hij tijd probeerde te winnen, Hazard omdat hij zijn kalmte verloor. "Ze weten dat ze allebei in de fout gegaan zijn. Het is gebeurd en daar is niets meer aan te veranderen" verklaarde Chelsea-coach Rafael Benitez. "Hazard zal wel geschorst worden. Het is jammer dat we hem een tijdje zullen moeten missen, maar we kunnen deze bladzijde best zo snel mogelijk omslaan. We kunnen het nog een half uur analyseren, maar het is duidelijk dat ze allebei fout zaten."

. (ANDREW YATES)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud