Porsche domineert in 24 Uren van Zolder

Voor 26.000 toeschouwers is de 24 uren van Zolder zondagnamiddag geëindigd met een triomf voor Porsche. Niet minder dan acht Porsches eindigden in de eerste tien. Het volledige podium was trouwens voor Porsche.

Op het hoogste schavotje stond het team Couwberghs-Maes-"Heinz"-Sluys, die hun race rustig hadden ingedeeld. Zes uren voor het einde namen zij de leiding om die niet meer af te staan.

Het team Lagrange-Nelissen Grade-Verbiest-Leest kwam nooit in de buurt maar ook zij namen geen enkel risico om hun tweede plaats in gevaar te brengen. Bovendien konden zij profiteren van het uitvallen van enkele favorieten.

Voor de derde plaats werd er gebikkeld tot aan de finish. Tot één uur voor de finish reed de Ferrari van het team Bouvy comfortabel op een derde plaats, maar doordat de pneumatische krik het niet meer deed ging er bij de laatste pitsstop kostbare tijd verloren. De Fin Markus Palttala kon zodoende zonder forceren het gat met de Ferrari dichtrijden en Fred Bouvy de derde plaats ontfutselen.

(SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud