Radcliffe pakt derde overwinning in marathon van New York

De Britse wereldrecordhoudster Paula Radcliffe heeft zondag voor de derde keer de marathon van New York gewonnen. Ze deed dat in 2u23:56, voor de Russische Ludmila Petrova (2u:25:43) en de Amerikaanse Kara Goucher. De Britse won ook de vorige editie en die van 2004.

De Duitse Irina Mikitenkos steekt de eindzege in de World Marathon Major Serie op zak. Ze won dit jaar de marathon van Berlijn en die van Londen. Haar concurrentes Gete Wami uit Ethiopiƫ en de Keniaanse Catherine Ndebera konden haar niet meer bedreigen in New York. Mikitenkos is daardoor een half miljoen dollar (392.000 euro) rijker.

De Braziliaan Marilson Gomes Dos Santos was zondag de marathon de beste bij de mannen. Hij finishte in New York in 2u08:43, voor de Marokkaan Abderrahim Goumri (2u09:07) en de Keniaan Danel Rono (2u11:22). Voor Dos Santos is het de tweede zege in 's werelds bekendste marathon. De eerste keer won hij in 2006.

De Keniaan Martin Lel is de mannelijke eindwinnaar van de World Marathon Majors Serie. Ook hij steekt een half miljoen dollar op zak. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud