Rafael Nadal: "Maak pas comeback als ik 100 procent ben"

Rafael Nadal keert pas terug op de tenniscourts wanneer hij helemaal hersteld is van zijn knieblessure. Dat zegt de Spaanse tennisvedette vandaag in verschillende kranten.

"De situatie is heel duidelijk in mijn hoofd: eerst moet ik mij goed verzorgen en helemaal herstellen. Pas daarna kan ik beslissen of ik opnieuw speel. Ik zal enkel terugkeren op het circuit wanneer ik 100 procent ben. Ik heb geen zin om op de court te staan als ik twijfels heb over mijn fysieke paraatheid." Nadal speelde zijn laatste wedstrijd op 28 juni. Hij verloor toen verrassend in de tweede ronde van Wimbledon van de Tsjech Lukas Rosol. "Vandaag ben ik nog niet klaar om te herbeginnen. Ik heb mijn racket nog niet aangeraakt. Maar in de gym werk ik wel hard", zegt Nadal, die dagelijks een kilometer zwemt en uren in de fitnesszaal

doorbrengt. Half november speelt Spanje in de finale van de Davis Cup tegen Tsjechië. Met of zonder Nadal? "Ik weet het niet. Ik ben alleen bezig met morgen", besluit de 26-jarige Spanjaard. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud