Rally - Ex-wereldkampioen McRae sterft in helikoptercrash

De Schot Colin McRae, voormalig wereldkampioen rally (1995), is zaterdagnamiddag op 39-jarige leeftijd om het leven gekomen in een helikoptercrash nabij zijn woonplaats in Schotland, bevestigde L'Equipe zondag.

Bij de crash van de helikopter, die onder zijn naam geregistreerd stond, kwamen in totaal vier mensen om het leven. Het toestel zou op een 100-tal meter van zijn huis in Lanark omstreeks 16u00 gecrasht zijn nadat hij enkele bomen had geraakt, en zou onmiddellijk vuur hebben gevat. Bij de slachtoffers was ook zijn 5-jarige zoon.

Volgens de lokale politie van Strathclyde "is het echter onmogelijk om de identiteit van de passagiers te bevestigen voor de identificatie van de lichamen". De resultaten van die identificatie zouden rond zondagmiddag bekend zijn. De politie gaf verder nog aan dat het onderzoek ter plaatse werd voortgezet om de oorzaak van het ongeval te bepalen.

McRae had een uitzonderlijke carrière, met 25 zeges in een WK-rally, en hij was samen met Richard Burns de enige Brit die zich ooit tot wereldkampioen rally kon kronen. Vorig seizoen viel McRae nog in voor de Fransman Sébastien Loeb.

De Schot was getrouwd met Alison en had twee kinderen, Hollie en Johnny.

(CER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud