Red Panthers verliezen van Zuid-Afrika in World League hockey

Op de derde speeldag in de tweede ronde van de World League vrouwenhockey heeft België donderdag in Kaapstad een 3-2 nederlaag geleden tegen gastland Zuid-Afrika. Bij de rust stonden de Red Panthers nog 1-2 voor.

Hélène Delmee (27e) en Stephanie de Groof (32e) hadden ervoor gezorgd dat de Belgen met een voorsprong konden gaan rusten. In de voorbereiding won België vier oefenwedstrijden tegen Zuid-Afrika, maar nu het echt om de knikkers ging ontbond Pietie Coetzee haar duivels. De Zuid-Adrikaanse sterspeelster scoorde drie keer. In de 10e minuut bracht ze haar land 1-0 voor, in de 42e zette ze de gelijkmaker op het bord en een minuut voor tijd legde ze de eindstand vast.

In de andere groepswedstrijd won Oostenrijk met 2-1 van Ghana.

Op de eerste speeldag had België met 8-0 gewonnen van Oostenrijk, op de tweede was het bye. In de stand is België nu derde, op drie punten van Zuid-Afrika en Azerbeidzjan, die hun eerste twee wedstrijden wonnen. Zaterdag nemen de Belgen het tegen Ghana op, zondag tegen Azerbeidzjan. De eerste twee plaatsen zich voor de derde ronde, die in Rotterdam of het Duitse Mannheim gespeeld wordt. Daar kan een ticket voor de Wereldbeker 2014 in het Nederlandse Den Haag verdiend worden.

België is op de wereldranglijst 13e, Zuid-Afrika 11e, Ghana 15e, Azerbeidzjan 16e en Oostenrijk 29e.

. (DIRK WAEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud