Rode Duivel Gaby Mudingayi tekent voor drie jaar bij Inter Milaan

Rode Duivel Gaby Mudingayi heeft donderdagnamiddag een contract voor drie jaar getekend bij Inter Milaan. Dat bevestigde de 30-jarige defensieve middenvelder aan Italiaanse media.

Inter neemt Mudingayi over van reeksgenoot Bologna. Volgens de Italiaanse media is er met de transfer anderhalf miljoen euro gemoeid. Inter leent Mudingayi eerst voor één seizoen voor 750.000 euro en moet nadien nog eens dezelfde som op tafel leggen voor de definitieve overgang.

"Eindelijk ben ik een Inter-speler. De eerste contacten dateerden van drie maanden geleden en nu is het zover. Ik ben hier heel blij mee", verklaarde Mudingayi. "Inter is een geweldige club. Ook AC Milaan en Napels toonden interesse, maar toen mijn manager me vertelde dat Inter me wilde, moest ik niet meer twijfelen. We gaan voor de titel spelen."

Mudingayi is een jeugdproduct van Union Sint-Gillis, waar hij in 1998 in het eerste elftal kwam. Hij maakte in 2000 zijn profdebuut bij AA Gent en verhuisde in 2003 naar Italië, waar hij voor Tornino (2003-2005), Lazio (2005-2008) en Bologna (2008-2012) speelde.

"Het wordt mijn tiende seizoen in Italië en mijn achtste in de Serie A", weet Mudingayi. "Ik wil dit land niet meer verlaten. Hier werd ik een betere voetballer. Mijn vrouw is Italiaans, mijn kinderen zijn hier geboren. Soms komt mijn manager met een voorstel van een buitenlandse club, maar dat wimpel ik dan gewoon af."

Mudingayi wordt de vierde Belgische speler in de geschiedenis bij Inter, na Ludo Coeck (1983-1985), Enzo Scifo (1987-1988) en Ibrahim Maaroufi (2006-2009).

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud