Rode Duivels - Leekens: "De kwaliteit is er al, het evenwicht nog niet"

Bondscoach Georges Leekens beseft dat er ondanks de 2-1 overwinning tegen Bulgarije nog heel wat zaken voor verbetering vatbaar zijn. Op het vlak van mentaliteit en kwaliteit zit het zeker goed bij de Rode Duivels, maar tijdens de wedstrijd verliest de jonge garde nog te vaak de controle over het spel.

"We begonnen woensdagavond erg goed met veel driehoekjes en diepgang in het spel. De kansen die je creëert, moet je echter afmaken. Na de eerste twintig minuten verloren we de controle over de wedstrijd. Vooral ons middenveld liep toen achter de feiten aan. Na de 0-1 gingen de kopjes dan ook naar beneden. De Bulgaren speelden dat ook handig uit door de bal goed in eigen rangen te houden. In de tweede helft beseften we dat we het op een andere manier moesten proberen. Om tot kansen te komen, moesten we meer diepgang in ons spel leggen. De finesse was er een beetje af, dus hebben we het geprobeerd met werkvoetbal", vatte de bondscoach kort samen.

Leekens weet bovendien waar het schoentje knelt en beseft dat daar verandering in moet komen. "Om een wedstrijd te winnen, moet je controle hebben over het spel. Daarvoor zijn enkele spelers nodig die de ploeg dragen. We hebben kwaliteiten, maar het evenwicht is er nog niet. De ploeg moet dat zelf vinden. Eens dat evenwicht gevonden is, zorgt dat voor voldoening en precies dat laat een ploeg winnen." (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud