Rode Duivels - Romelu Lukaku: "Een spits wil altijd spelen"

Bij de Rode Duivels zit bondscoach Marc Wilmots steeds meer met een luxeprobleem voor de positie van diepe spits, nu zowel Romelu Lukaku als Christian Benteke in bloedvorm verkeren.

Wilmots gaf de vorige interlands steevast de voorkeur aan Benteke en lijkt ook voor de oefenpot tegen Slovakije voor de Aston Villa-aanvaller te kiezen. "Maar ik heb de ambitie om altijd in de basis te staan. Een spits wil immers altijd spelen", vertelde Lukaku vandaag na afloop van de training in Neerpede.

"Het is leuk dat we het beiden zo goed in de Premier League. Op de eerste plaats moeten we ervoor zorgen dat we zo blijven voortdoen. Bij de nationale ploeg zijn we momenteel rechtstreekse concurrenten, maar daar praten we eigenlijk amper over", aldus het 19-jarige voormalige goudhaantje van Anderlecht.

Lukaku maakte vorig seizoen de overstap naar Chelsea, maar kwam daar amper aan spelen toe. The Blues leenden hem dit seizoen uit aan West Bromwich Albion en daar maakt hij na een aarzelend begin steeds meer indruk. Lukaku vond er al negen keer de weg naar de netten en dwong er een basisplaats af.

"Ik doe het goed de laatste wedstrijden en wil me zo verder blijven ontwikkelen. Op sommige vlakken moet mijn vertrouwen nog wel wat omhoog, ik merk het nog wel dat ik bijna een jaar niet gespeeld heb. Volgend jaar zal ik nog beter zijn. Ik wil ook graag bij WBA blijven, maar daar beslis ik natuurlijk niet alleen over", aldus Lukaku. (BRUNO FAHY)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud