Roger Vanden Stock: "Nieuw stadion Anderlecht is stadion van de toekomst"

Een trotse Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock heeft dinsdag de plannen voor de uitbreiding van het huidige Constant Vanden Stockstadion voorgesteld, dat bij de inhuldiging naar zijn vader genoemd is. De vooriztter is dan ook trots dat hij in de voetsporen van zijn vader mag treden.

"Ik ben fier dat ik binnenkort als voorzitter het nieuwe stadion zal mogen inhuldigen. In de eerste plaats is het een project waar we allemaal (club, architecten en gemeente) achterstaan. Ik heb trouwens aan de buurtbewoners beloofd dat we nog meer maatregelen zullen nemen om de overlast op wedstrijddagen te beperken. Bovendien bouwen we een gloednieuwe sportzaal op de locatie waar nu de Henri Simonetzaal staat", ging de voorzitter van start.

"Iedereen beseft wel dat een stadion met een Europese capaciteit van amper 20.000 toeschouwers te weinig is voor een club als Anderlecht. We moesten zo snel mogelijk ingrijpen om onze positie als grootste club van het land te behouden. Ook als we op Europees vlak nog willen meespelen, diende een capaciteitsverhoging zich op. Daarom konden we niet wachten om te zien of België al dan niet het WK 2018 of 2022 mag organiseren. Het nieuwe stadion is een stadion van de toekomst. Het zal veel comfort bieden aan de toeschouwers en ook qua uitzicht is het zeer modern. Rondom het stadion komt er immers een metalen structuur met eventueel lichteffecten", aldus Roger Vanden Stock.

(ROJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud