Romario benoemd tot coach van voetbalclub Vasco da Gama

De Braziliaanse voetbalster Romario is donderdag in Rio benoemd tot trainer van zijn club Vasco da Gama. Begin 2008 start Romario met zijn nieuwe functie. Dinsdag raakte nog bekend dat de 41-jarige aanvaller op doping betrapt werd.

De 41-jarige spits van Vasco da Gama testte op 28 november positief op het gebruik van finasteride, een middel dat anabole steroïden maskeert. De voormalige speler van PSV, Barcelona en Valencia beweert dat hij de finasteride binnenkreeg via een middel tegen haaruitval. Op 18 december wordt zijn zaak behandeld door een Braziliaanse disciplinaire commissie.

Het is nog niet duidelijk of Romario zijn trainersfunctie kan combineren met zijn spelerscarrière. Dat zal afhangen van de duur van zijn schorsing. De voormalige wereldkampioen werd in oktober al benoemd tot speler-coach, maar hield zijn dubbele functie toen maar één week vol.

Romario werd in 1994 wereldkampioen met Brazilië. Dat jaar werd hij ook Wereldvoetballer van het jaar. In mei van dit jaar bereikte hij de magische grens van 1.000 doelpunten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud