Ronald Koeman naar Valencia

Ronald Koeman wordt trainer van Valencia, zo melden diverse Spaanse media. Het zou gaan om de rest van de huidige competitie en twee volledige seizoenen. De trainer van PSV en de Eindhovense club geven geen commentaar, maar PSV heeft voor woensdagavond wel een persconferentie belegd. Over de inhoud daarvan wil de club niets zeggen.

Volgens de Spaanse krant AS zullen de contractbesprekingen woensdagmiddag afgerond worden. Koeman (44) was in Spanje eerder assistent-trainer van Barcelona (1998-1999). Daarna coachte hij Vitesse, Ajax, Benfica (Por) en PSV.

Bij Valencia moet Koeman Quique Sanchez Flores opvolgen. Hij werd deze week ontslagen. Valencia staat na negen speelronden in de Primera Division op de vierde plaats. In de Champions League haalden de Spanjaarden uit drie duels drie punten.

PSV is momenteel lijstaanvoerder in de eredivisie. Afgelopen seizoen behaalden de Eindhovenaren op de slotdag van de competitie de landstitel, op doelsaldo. Bij PSV stond Koeman nog tot en met dit seizoen onder contract. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud