RSC Anderlecht wint met 1-0 van Racing Genk in Beker van België

RSC Anderlecht heeft woensdag met 1-0 gewonnen van Genk in zijn halve finale van de Beker van België. Milan Jovanovic scoorde in de 29e minuut, op assist van Massimo Bruno. Genk speelde een helft met tien, na een rode kaart voor Kara Mbodj in de 44e minuut.

Mbodj werd uitgesloten omdat hij Jovanovic neerhaalde binnen de zestien. Bij die fase legde scheidsrechter Sébastien Delferière de bal ook op de stip, maar Anderlecht verzuimde het nog maar eens een strafschop om te zetten. Guillaume Gillet trapte centraal, op doelman Lazlo Köteles. Voor Anderlecht was het in een officiële wedstrijd de vijftiende penalty van het seizoen. Daarvan werden er negen gemist.

Bij Anderlecht startte de teruggekeerde verloren zoon Lucas Biglia als kapitein naast nieuwkomer Demy de Zeeuw in de basis. In de 52e minuut mocht ook Samuel Armenteros zijn debuut maken voor paarswit. Hij kwam de Zeeuw vervangen.

De heenwedstrijd van de tweede halve finale, tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge, werd wegens wateroverlast uitgesteld. De terugwedstrijden worden zaterdag 2 maart gespeeld. De finale vindt donderdag 9 mei in het Koning Boudewijn-stadion in Brussel plaats.

. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud