Ryan Donk (Club Brugge) aanvaardt schorsing van één duel en mist topper tegen Anderlecht

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Club Brugge-verdediger Ryan Donk maandag een schorsingsvoorstel van één wedstrijd (plus 100 euro boete) gedaan voor zijn rode kaart van zondag in het competitieduel tegen Zulte Waregem. Donk en Club gaan akkoord met dat voorstel, waardoor de Nederlander zondag de topper tegen landskampioen Anderlecht mist.

Donk werd zondag na 31 minuten door scheidsrechter Nzolo uitgesloten na een foutieve tackle op de doorgebroken Delaplace en gaf na de match meteen toe dat de rode kaart terecht was. Essevee scoorde kort na de uitsluiting de enige treffer uit de partij, wat meteen de doodssteek voor Club-coach Georges Leekens betekende. Mac The Knife betaalde het gelag voor de tegenvallende 2 op 18 in de competitie.

Blauw-Zwart mist zondag in het Vanden Stockstadion overigens ook kapitein Carl Hoefkens tegen de Brusselaars. Hij liep zondag tegen zijn vijfde gele kaart aan en is net als Donk geschorst. Vrijdag wordt Jonathan Blondel nog op de bondszetel verwacht. Hij probeert voor het Beroepscomité een mildere sanctie dan de eerder opgelegde vijf wedstrijden schorsing (4+1) te verkrijgen.

(VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud