Advertentie

Ryder Hesjedal start niet in rit 7 van de Tour

Ryder Hesjedal (Garmin), eerder dit jaar winnaar van de Ronde van Italië, zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de zevende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Canadees was een van de slachtoffers van de massale valpartij van vrijdag in de zesde etappe. Hij liep daarbij een letsel op aan zijn linkerknie en kan niet meer verder. "Hesjedal zal niet starten. Jammer, maar hij komt terug", tweette zijn ploegleider Jonathan Vaughters zaterdagmorgen.

Hesjedal was een van de schaduwfavorieten voor het eindklassement, maar kwam vrijdag na de val op 25 km van de finish binnen op meer dan 13 minuten van de winnaar. Garmin verloor door diezelfde val ook al de Amerikaan Tom Danielson.

Het aantal opgevers na de valpartijen van vrijdag staat nu al op elf. Naast Hesjedal en Danielson verdwijnen ook Maarten Wynants (Rabobank), de Nederlander Wout Poels (Vacansoleil), de Italiaan Davide Vigano (Lampre), de Fransman Hubert Dupont (Ag2r), en de Spanjaarden Mikel Astarloza (Euskaltel), Amets Txurruka (Euskaltel), Imanol Erviti (Movistar), José Ivan Gutierrez (Movistar) en Oscar Freire (Katusha) uit de wedstrijd.

(DSB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud