Schot Robert Thornton houdt Ronny Huybrechts van eerste PDC-zege

Darter Ronny Huybrechts (PDC-93) heeft zaterdag naast een eerste PDC-zege gegrepen. De 42-jarige Antwerpenaar moest in de finale met 6-0 zijn meerdere erkennen in de Schot Robert Thornton (PDC-13).

In de halve finales had Ronny Huybrechts zijn twintig jaar jongere broer Kim Huybrechts (PDC-18) met 6-1 uitgeschakeld. In de kwartfinales was hij met 6-3 te sterk voor Dave Chisnal, de nummer tien van de wereld. Kim Huybrechts greep om weg naar de halve finales onder meer de scalp van de Nederlander Vincent van der Voort (PDC-24), de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-19, Kevin Painter (PDC-11) en de Australiër Simon Whitlock (PDC-5).

Kurt Van de Rijck (PDC-98) sneuvelde al in de eerste ronde. Mark Hylton (PDC-36) bleek met 6-5 net iets beter. Ook zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor ging er meteen uit. De nummer een van de wereld leed een meer dan verrassende 6-4 nederlaag tegen David Pallett (PDC-116).

Kim Huybrechts pakte eind april in Wigan wel zijn eerste rankingzege. Hij won er het zevende kwalificatietoernooi voor het UK Open. Ronny Huybrechts houdt aan zijn eerste finale 5.000 pond (5.950 euro) over.

. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud