Schutter Russell Mark mag op Spelen niet met zijn vrouw slapen

Kleiduifschutter Russell Mark is maandag slecht gehumeurd in Groot-Brittannië gearriveerd. De 48-jarige Australiër kreeg te horen dat hij tijdens zijn verblijf in het olympisch dorp geen kamer met zijn vrouw Lauryn mag delen. Lauryn Mark, 32 jaar, is eveneens lid van het Australisch schuttersteam.

"Het is gewoon idioot", meent Russell Mark. "Er zijn hier homokoppels die wel samen slapen, maar wij worden als heteroseksueel getrouwd stel gediscrimineerd." Volgens hem heeft veel te maken met het feit dat Lauryn onlangs met jachtgeweer en alleen in bikini getooid voor een mannenblad poseerde. "Dat was blijkbaar niet naar de zin van het Australisch Olympisch Comité."

"Daar heeft het niets mee te maken", zegt delegatieleider Nick Green. "De sekses gescheiden houden is gewoon het meest praktisch om iedereen plaats te bieden. Uitzonderingen toestaan, zou een domino-effect teweegbrengen."

"In 1969 konden ze een man naar de maan brengen, maar in 2012 kunnen ze ons geen kamer in het olympisch dorp vinden", schimpt Mark, die collega Michael Diamond als kamergenoot toegewezen kreeg. "Begrijp me goed. Ik heb niets tegen Michael. We hebben eerder al een kamer gedeeld. Maar een roze nachtponnetje draagt hij gewoon niet zoals Lauryn dat doet en het knuffelen lijkt ook nergens naar."

Russell Mark is aan zijn zesde Spelen toe en werd als mogelijke vaandeldrager geciteerd. Hij won in de dubbele trap goud in Atlanta (1996) en zilver in Sydney (2000). Echtgenote Lauryn greep in 2004 in Athene net naast eremetaal. Ze werd vierde in de skeet.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud