Servië-België : Marc Wilmots: "Als Kompany niet fit raakt, speelt Van Buyten"

De Rode Duivels hebben vandaag om 17u00 verzameld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel om hun eerste training in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden in groep A tegen Servië (12 oktober in Belgrado) en Schotland (16 oktober in Brussel) af te werken. Na het forfait van Romelu Lukaku (enkelblessure) staan er ook achter de naam van aanvoerder Vincent Kompany (kuitblessure) nog heel wat vraagtekens.

"Kompany speelde afgelopen weekend niet en heeft al langer last van de kuit. De volgende drie dagen volgt hij een apart programma met Lieven Maesschalck. Vincent zelf is positief wat betreft de wedstrijd van vrijdag, maar het wordt nog afwachten. Als hij niet fit raakt, vervangt Daniel Van Buyten hem centraal in de verdediging", verklaarde bondscoach Marc Wilmots voor de start van de training. Romelu Lukaku haakte eerder op de dag af met een enkelblessure. Wilmots opteerde verrassend voor Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo (AA Gent) om hem te vervangen. "We hebben vanochtend opnieuw een scan gemaakt en in vergelijking met vijf weken geleden was er geen vooruitgang te merken. Hij moet zeker twee à drie weken rusten. Mboyo is dan weer het profiel dat ik zocht. Hij is een targetman, gevaarlijk in de zestien en kan de bal goed bijhouden. Als er iets met Benteke moest gebeuren, moet hij klaarstaan."

Steven Defour (Porto) en Van Buyten werken een intensief programma af om hen klaar te stomen. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts speelden zondagavond nog een wedstrijd met Zenit en sluiten pas later aan. (ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud