Shana Dalving verovert Europees zilver in keirin

Op de slotdag van het EK baanwielrennen voor beloften en junioren in het Portugese Anadia is Shana Dalving tweede geworden in de keirin voor junioren.

Dalving kwam via de herkansing in de halve finales terecht. Daarin werd ze tweede, waarmee ze zich plaatste voor de finale. In die eindstrijd finishte Dalving als derde, maar na de declassering van de Russische Lidia Pluzhnikova mocht ze de zilveren medaille ophalen. Het goud was voor Daria Shmeleva, de andere Russische in de finale. De Nederlandse Elis Ligtlee kreeg het brons.

Dalving bezorgde België het zesde eremetaal. Zelf behaalde ze vrijdag al brons in de scratch. Jolien D'Hoore België won goud in de puntenkoers voor beloften. In de ploegenachtervolging voor vrouwen pakten de beloften zilver, in die voor mannen brons. Jonas Rickaert veroverde zilver in het omnium voor junioren.

Bij de mannen beloften overleefde Joris Cornet de eerste ronde in het keirintoernooi niet.

Voor de vrouwen betekende de slotdag ook het vervolg van het omnium. Zowel Lotte Kopecky bij de junioren als Gilke Croket bij de beloften zorgden nog voor één uitschieter door respectievelijk eerste en derde te worden in de scratch. In de buurt van de medailles bracht hen dat echter niet. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud