Sint-Truiden klopt Brussels en is kampioen in tweede klasse

Sint-Truiden heeft zich zondag verzekerd van promotie naar de hoogste voetbalklasse. De Limburgers wonnen op de 37ste en voorlaatste speeldag in tweede klasse met 1-0 van Brussels en kunnen niet meer bijgebeend worden in het klassement.

Met nog één speeldag voor de boeg hebben de Kanaries een onoverbrugbare voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Lierse, dat zelf met 3-2 won van Olympic Charleroi.

Na amper één seizoen tweede klasse doet STVV opnieuw zijn intrede in eerste divisie en mag 'de Hel van Staaien' opnieuw eersteklasseclubs ontvangen.

Na de laatste speeldag van de reguliere competitie spelen de nummers twee tot en met vijf uit tweede klasse (momenteel zijn dat Lierse, Antwerp, KV Oostende en Ronse) een bijkomende kwalificatieronde: een heen- en terugwedstrijd, de tegenstander wordt door loting bepaald. De twee winnaars daarvan spelen later nog een eindronde tegen de nummers 15 en 16 uit eerste klasse. De ploeg die die eindronde wint, blijft in of promoveert naar de hoogste voetbalklasse. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud