Snowboard - WB halfpipe Calgary: Fransman Longo wint, Seppe Smits 9e

De Fransman Arthur Longo heeft zaterdag in het Canadese Calgary de vijfde WB-manche halfpipe gewonnen, de laatste voor de komende Winterspelen in Vancouver. Seppe Smits, die als beste uit de kwalificaties was gekomen, werd 9e. Bij de vrouwen ging de zege naar de Chinese Sun Zhifeng. In het onderdeel slopestyle, in tegenstelling tot halfpipe niet olympisch, werd Smits tweede.

De 18-jarige Smits had in de kwalificaties van de halfpipe een score van 45,7 punten laten optekenen, maar kwam in de twee runs in de finale niet verder dan 32,9 en 34,7 punten. De 21-jarige Longo, die voor het eerst op het podium van een WB-manche staat, won met 45,1 punten, voor de Canadees Justin Lamoureux (43,6) en de Brit Ben Kilner (40,3). Smits wacht nog op de toekenning van de internationale quotaplaatsen om te weten of hij naar de komende Winterspelen in Vancouver mag. Hij is eerste reserve en moet rekenen op een buitenlandse afvaller.

In de discipline slopestyle finishte Smits zaterdag op de tweede plaats, achter de Canadees Marc McMorris.

Smits staat in de algemene Wereldbeker, waarvoor halfpipe meetelt en slopestyle niet, nu op de 39e plaats, en in de Wereldbeker van de halfpipe is hij 12e.

Enkele toppers, zoals de Amerikaanse regerende olympische kampioen Shaun White, zijn dit weekend actief op de X Games in Aspen, en ook de Finse WB-leider Janne Korpi was afwezig in Calgary.

(DSB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud