Sporting bevestigt komst Frank Vercauteren

Sporting Clube de Portugal heeft vandaag bevestigd dat Frank Vercauteren de nieuwe trainer wordt. De 55-jarige Vercauteren treedt wel pas op dinsdag 30 oktober in dienst, en zal morgen dus nog niet op de bank zitten bij de Portugezen voor het Europa League-duel in en tegen Racing Genk.

Vercauteren volgt in Lissabon Ricardo Sa Pinto op, die begin oktober ontslagen werd wegens de slechte resultaten. De Belg krijgt bij Sporting een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf.

Vercauteren trainde in België KV Mechelen en Anderlecht en was ook korte tijd Belgisch bondscoach. Hij veroverde drie landstitels, twee met Anderlecht en in 2011 met Racing Genk. Na anderhalf jaar bij de Limburgers vertrok de Brusselaar in de zomer van vorig jaar naar Al-Jazira in Abu Dhabi. In maart dit jaar kreeg hij de bons bij Al-Jazira en sindsdien zat hij zonder club.

Sporting, de ex-club van Filip De Wilde, staat na een slechte start pas elfde in de Portugese competitie met 6 punten uit evenveel matchen. Ook in de Europa League wil het voorlopig niet lukken: de Portugezen zijn laatste in groep G met 1 op 6. Racing Genk is de volgende twee speeldagen (25/10 en 08/11) de tegenstander van Sporting. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud