Standard-aanwinst Adrian Cristea: "Ik droom van de Clasico"

Standard Luik heeft woensdag zijn Roemeense aanwinst Adrian Cristea voorgesteld. De offensieve middenvelder wordt voor de rest van het seizoen (met aankoopoptie) gehuurd van het Roemeense Petrolul Ploiesti en hoopt zich snel aan de Belgische competitie aan te passen. "Ik droom van de Clasico tegen Anderlecht", blikte Cristea al even vooruit naar de topper van de 25e speeldag in de Pro League die zondag op het programma staat.

"Iedereen wil dat soort wedstrijden spelen. Het is de topper in de Belgische competitie, heel het land leeft dan mee. Ik hoop er dan ook bij te zijn", vertelde de tienvoudige Roemeense international aan de opgetrommelde pers.

Cristea's eerste indrukken van Standard zijn allemaal positief. "Je voelt meteen dat dit een grote club is met een schitterende infrastructuur. In de spelerskern zit er dan weer heel wat talent en de trainingen zijn dan ook van een hoog niveau. Ik heb nu nog wat tijd nodig om me volledig aan te passen. Daarna mag de coach kiezen op welke plaats hij me opstelt. Ik kan als aanvallende middenvelder, linkerflankspeler of diepe spits uit de voeten."

De Roemeen is met heel wat ambitie naar de Vurige Stede afgezakt. "We moeten durven dromen van de Champions League, ook al besef ik dat de kwalificatie voor het kampioenenbal lastig wordt. De Europa League daarentegen mogen we niet missen", aldus Cristea over zijn nieuwe werkgever, momenteel met 42 punten op de vierde plaats in de Pro League. (DANIEL MIHAILESCU)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud