Supporter Leeds slaat doelman Sheffield neer

Het duel in de Engelse tweede klasse tussen Sheffield Wednesday en Leeds United moest vrijdagavond even stilgelegd worden nadat een supporter van Leeds het veld opstormde en de doelman van Sheffield met een vuistslag in het gelaat tegen de vlakte mepte. Het slachtoffer was de 31-jarige Chris Kirkland, ex-Liverpool en -Wigan Athletic en in 2006 één keer doelman van het Engelse nationale elftal.

Het incident deed zich voor in de 77e minuut, net nadat Kirkland de 1-1 gelijkmaker niet had kunnen voorkomen. Na verzorging kon Kirkland de partij voortzetten. Het bleef bij 1-1. De hooligan werd door stewards afgevoerd.

"Vandaag ben ik beschaamd manager van deze club te zijn", reageerde Leeds-baas Neil Warnock. "Het is een absolute schande. Ze moeten die kerel voor het gerecht brengen en opsluiten." Leeds verontschuldigde zich na de wedstrijd ook in een persbericht. "We willen hierbij openlijk onze excuses aanbieden en de actie van de Leeds-fan scherp veroordelen. We zullen de politie onze volle medewerking verlenen als het nog nodig is hem te identificeren. De meerderheid van onze fans schaamt zich voor het gedrag van dit individu."

. (PAUL ELLIS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud