Tafeltennis - Finale Pro Tour: slecht nieuws voor Jean-Michel Saive

Slechts nieuws voor Jean-Michel Saive vanop de finale van de Pro Tour tafeltennis in Peking. Door de zege van de Singaporees Yang Zi in de eerste ronde (4-1 tegen zijn landgenoot Gao Ning), wipt die op de wereldranglijst van de maand januari over onze landgenoot en dat kan zware gevolgen hebben.

Enkel de eerste 20 van de wereldranglijst zijn rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen van Peking. Op de ranglijst van de maand december stond Saive samen met de Zweed Jorgen Persson op de 25e plaats. Op de uitgezuiverde lijst (twee spelers per land) stonden ze gedeeld 19e en zaten ze dus allebei voorlopig bij de 20 rechtstreeks geplaatsten.

De ranking van januari 2008 is beslissend voor de Spelen en daarvoor werd er nog één toernooi gespeeld: de finale van de Pro Tour. Saive en Persson zijn er niet bij op die finale, maar één speler die achter hen staat in de ranking, de Singaporees Yang Zi, wel. Bij winst in de eerste ronde zou hij over Saive en Persson wippen en dat is nu dus gebeurd. Saive en Persson staan nu virtueel op een gedeelde 20e plaats, maar wie van deze laatste twee naar de Spelen mag, is niet vastgelegd in de reglementen en dus nog niet duidelijk. De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) moet nu de knoop doorhakken. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud