Tennis - Justine Henin niet opgewassen tegen Dulko op WTA Indian Wells

Justine Henin is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van het WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Indian Wells (Masters Series/4,5 miljoen dollar/3,31 miljoen euro).

Henin, die na dit toernooi een ranking krijgt, ging in de tweede ronde na precies twee uur spelen in drie sets onderuit tegen de Argentijnse Gisela Dulko (WTA 37), die als 31e reekshoofd in de eerste ronde vrijgesteld was. De setstanden waren 6-2, 1-6 en 6-4.

Henin speelde één keer eerder tegen Dulko, toevallig ook in Indian Wells. In 2006 won onze landgenote in de kwartfinales met 6-3 en 6-2.

"Ik denk dat ik nooit het juiste ritme te pakken kreeg", verduidelijkte de 27-jarige Waalse op de toernooiwebsite. "Ze speelde met hoge ballen, en ik kon nooit de juiste timing vinden. Dit was een mindere dag, daar moet je mee leren leven. Toch vind ik dit jammer. Ik hou van dit toernooi. Binnen twee weken komt er een nieuwe kans (in Miami, nvdr), dus ik blijf wel positief", klonk het bij Henin, die het toernooi van Indian Wells in 2004 nog op haar naam schreef.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud