Tennis - Kim Clijsters: "Wil nog twee jaar spelen"

Kim Clijsters verklaarde zaterdag op een persconferentie in New York, waar maandag het US Open start, dat ze van plan is om nog een jaar of twee te spelen. Dat meldt Le Soir op zijn website.

"Ik zie me geen vijf of tien jaar meer spelen. Er is nog niets beslist, maar ik denk dat ik nog zo'n twee jaar zal spelen. Daarna wordt het waarschijnlijk tijd om aan een tweede kindje te denken", verklaarde de 26-jarige Clijsters, die onlangs na een onderbreking van twee jaar haar comeback op de tenniscourts maakte.

In de eerste ronde van het US Open, waarin ze in 2005 haar enige grandslamzege boekte, staat de voormalige nummer een van de wereld tegenover de 21-jarige Oekraïnse Viktoriya Kutuzova (WTA-79). "Dat had erger gekund. Ik heb geen beschermd statuut en had dus meteen tegen een reekshoofd of een toernooifavoriete uitgeloot kunnen worden. Desondanks blijf ik voorzichtig. Het circuit is veranderd. Veel meisjes ken ik zelfs niet. Daarom vat ik elke wedstrijd aan alsof het toch tegen een reekshoofd gaat. We zien wel waar dat ons brengt." (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud