Tennis-US Open: Nummer 188 schakelt 's werelds nummer 1 Ivanovic uit

's Werelds nummer een Ana Ivanovic werd donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het US Open. De 20-jarige Servische moest in 1 uur en 57 minuten met 6-3, 4-6 en 6-3 het onderspit delven voor de 25-jarige Française Julie Coin, pas 188e op de wereldranglijst.

Coin bereikte het toernooi via de kwalificaties. Ze speelt op Flushing Meadows haar eerste Grand Slam. In de eerste ronde schakelde ze de Australische Casey Dellacqua (WTA-40), één van de seizoensrevelaties, in twee sets uit. In de derde ronde neemt ze het op tegen haar landgenote Amelie Mauremso (WTA-29), die de Estlandse Kaia Kanepi (WTA-43) in drie sets versloeg: 2-6, 6-4, 6-0.

Ivanovic was in de eerste ronde al dicht bij uitschakeling, maar tegen de Russin Vera Dushevina (WTA-57) wist ze de partij in de derde set alsnog naar haar zich toe te trekken. De winnares van Roland-Garros ging er ook in Wimbledon al vroeg uit. Op het Londense gras werd ze in de derde ronde met 6-1 en 6-4 verslagen door de Chinese Zheng Jie (WTA-37). Voor de olympische Spelen in Peking moest ze geblesseerd forfait geven. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud