Tennis - WTA Indian Wells: Jankovic en Dementieva al naar huis

Zaterdag was opnieuw een rampdag voor de reekshoofden op het WTA-toernooi van Indian Wells (4,5 miljoen dollar). In de tweede ronde sneuvelden niet minder dan 7 reekshoofden, onder wie de Servische Jelena Jankovic (WTA 3) en de Russin Elena Dementieva (WTA 4).

De reekshoofden waren vrij in de eerste ronde in Indian Wells, maar in de tweede ronde zijn vrijdag en zaterdag 15 van de 32 al naar huis gestuurd, onder wie 7 van de 15 hoogstgeplaatsten.

De meest spectaculaire uitschakeling was die van Jankovic, die met twee keer 6-4 verloor van de 17-jarige Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 42). "Ik heb deze winter mijn fysieke voorbereidingsmethode veranderd. Ik ben 5 kilogram bijgekomen en voel me veel zwaarder op de baan. Ik slaag er niet in om mijn niveau en mijn spel terug te vinden", aldus een fel ontgoochelde Jankovic na de wedstrijd.

Olympisch kampioene Dementieva ging in drie sets onderuit tegen de Tsjechische Petra Cetkovska (WTA 71): 7-6 (7/2), 2-6, 6-1.

Naast Jankovic en Dementieva liggen ook al de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 8), de Françaises Marion Bartoli (WTA 12) en Alizé Cornet (WTA 14), de Slovaakse Daniela Cibulkova (WTA 16) en de Chinese Zheng Jie (WTA 17) uit het toernooi.

(DSB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud