Tennisinstanties openen onderzoek naar corruptie

De bevoegde instanties van het wereldtennis hebben vrijdag een akkoord bereikt over de noodzaak om een onderzoek te openen naar omgekochte wedstrijden. Dat hebben de drie partijen meegedeeld in een communiqué.

Tijdens hun vergadering in Londen hebben de verantwoordelijken van de Internationale Tennisfederatie (ITF), de ATP en de WTA beslist om een beroep te doen op een externe dienst om een onderzoek op te starten. Wie deze verantwoordelijkheid krijgt is nog niet beslist, zei een woordvoerder van de WTA. "Hoewel we denken dat er geen corruptieprobleem is in onze sport, erkennen we dat de integriteit van de tennissport mogelijk bedreigd wordt", klinkt het.

De geruchten over vervalste wedstrijden staken enkele weken geleden de kop op, nadat de ATP in augustus een onderzoek had geopend naar een wedstrijd van de Rus Nikolay Davidenko tijdens de tweede ronde van het toernooi van Sopot, in Polen.

De site voor onlineweddenschappen Betfair had beslist om de wedstrijd te schorsen nadat Davidenko moest opgeven door een blessure tegen Martin Vassallo Arguello. Volgens de site werd er voor ongeveer 3,4 miljoen pond (5 miljoen euro) ingezet vóór de match en tijdens de eerste set, tien keer meer dan het normale bedrag bij dergelijke wedstrijden. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud