Tia Hellebaut: "Fier met mijn vijfde plaats"

Tia Hellebaut heeft een dag na de olympische finale van het hoogspringen in Londen teruggeblikt op haar derde en laatste Spelen. "Mijn gevoel is niet veranderd in vergelijking met gisteren, in die zin dat ik jullie enkel kan zeggen dat ik fier ben met mijn vijfde plaats", vertelde de Antwerpse.

"Ik had natuurlijk heel graag over 2 meter gesprongen, maar vijfde van de wereld zijn in een grote competitie maakt me fier", herhaalde ze. "Dit zijn mijn derde Spelen, en mijn derde finale op rij na Athene (12e) en het goud in Peking. Ik ben mama, dat was een keuze die we gemaakt hebben. Ik ben twee keer teruggekeerd in competitie, telkens met evenveel goesting en motivatie. Maar het was soms wel heel zwaar, ik heb moeilijke momenten gekend", sprak een geëmotioneerde Hellebaut.

Over het vervolg van haar carrière wou de 34-jarige hoogspringster nog geen uitspraken doen. "Ik zal daar binnen een paar weken in alle rust over nadenken. Wim en ik weten wat je moet investeren om te presteren op hoog niveau. Volgend jaar is er het WK in Moskou. Daar zou ik al tevreden zijn met een 4e, 5e of zelfs 8e plaats."

Komende vrijdag start Hellebaut in principe op de Diamond League in Stockholm, en op 7 september springt ze op de Memorial Van Damme in Brussel voor eigen publiek. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud