Tim Maeyens zet punt achter internationale roeiloopbaan

De vijfde plaats waarmee Tim Maeyens het EK 2012 afsloot lijkt meer dan ooit de laatste internationale topprestatie van de Brugse roeier te zijn. "Begin 2013 worden mijn levenspartner Julie en ik ouders van ons eerste kindje. Tijd dus om mijn familiale verantwoordelijkheid op te nemen", klinkt het bij de tot nu toe meest succesvolle Belgische skiffeur ooit.

"Ik ben 31 jaar oud en wil nu als bio-ingenieur aan de slag", legt Maeyens zijn afscheid aan het internationale roeien uit. "Ik wil wel nog niet volledig uit het roeien stappen, maar weet voorlopig nog niet in hoeverre ik mij tot iets kan verbinden".

"Wat ik ook nog zal doen op of naast het water, van nu af aan zal dit steeds ondergeschikt zijn aan mijn professioneel en familiaal leven", klinkt het.

Naast zijn drie opmerkelijke prestaties op de Olympische Spelen (zesde in 2004, vierde in 2008 en twaalfde in 2012), strandde hij twee keer op een vierde plaats op het WK (2005 en 2009), finishte hij vijfde op het WK 2006 en pakte hij vier bronzen medailles in World Cup-races.

(ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud