Tom Boonen mag donderdag ziekenhuis verlaten, geen ronde van Qatar

Tom Boonen mag morgen het ziekenhuis verlaten. Dat meldde zijn team Omega Pharma-Quick.Step. Boonen onderging zondag in het AZ van Herentals een chirurgische ingreep aan de linkerelleboog, nadat hij een bacteriële infectie opgelopen had.

Het herstel van Boonen verloopt voorspoedig. De Belgische kampioen heeft geen pijn en geen koorts meer. Na een laatste medische controle mag hij morgenochtend naar huis. Daar moet hij nog drie dagen volledige rust in acht nemen. Zondag mag hij voor een kort tochtje de fiets op. Een deelname aan de Ronde van Qatar zit er echter niet in.

"Ik ben nog zwak, maar ben tevreden over de progressie. Ik ben blij dat ik naar huis mag. Het was een moeilijk moment voor mij en mijn familie. Jammer genoeg mis ik de Ronde van Qatar, toch één van mijn favoriete wedstrijden. Maar met het team is besloten dat een deelname in Qatar te vroeg komt. Ik vind het ook spijtig voor Eddy Merckx en de organisatoren. Iedereen weet hoeveel ik van die race hou, maar dit jaar kan ik er echt niet bij zijn. Eerst moet ik honderd procent hersteld zijn en dan pas kan ik weer beginnen trainen. Eind volgende week gaan we bekijken hoe ik me het beste op de voorjaarsklassiekers kan voorbereiden." (ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud