Tony McCoy en Don't Push It winnen Grand National

In het Engelse Aintry, nabij Liverpool, heeft de Ierse jockey Tony McCoy zaterdag met de 10-jarige hengst Don't Push It de 167e Grand National gewonnen. In een spannende eindsprint klopte Don't Push It Black Apalachi.

In de met 1.061 miljoen euro gedoteerde 7.242 meter lange steeple chase waren het Black Apalachi en Conna Castle die de beste start namen. Het duo domineerde de eerste vijf kilometer van de loodzware ren, bezaaid met dertig hindernissen. Met nog acht hindernissen te gaan liet Conna Castle het afweten. Don' Push It en favoriet Big Fella Thanks kwamen opzetten. Black Apalachi, die vorig jaar nog onderuit ging bij het overschrijden van Becher's Brook, bleef echter de leiding waarnemen. Met nog twee hindernissen te springen zette McCoy met Don't Push It de eindsprint in. Black Apalachi moest de wet van de sterkste ondergaan en strandde uiteindelijk op vijf lengten. State of Play werd derde op 25 lengten en Big Fella Thanks vierde op 28 lengten.

Voor de 35-jarige McCoy, een icoon in de paardensport, is het zijn eerste overwinning na vijftien deelnames. "Dit betekent alles. Het was het enige negatieve punt op mijn cv", reageerde hij. Don't Push It is eigendom van J.P. McManus en wordt getraind door ex-jockey Jojo O'Neill. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud