Tour 2012 - Guy Dobbelaere: "Schleck hield de eer aan zichzelf"

Fränk Schleck hield de eer aan zichzelf en stapte na een positieve dopingcontrole uit de Tour de France. Dat bevestigde Guy Dobbelaere, voorzitter van de wedstrijdjury in de Tour.

Schleck werd voor een positieve test op een vochtafdrijvend middel niet voorlopig geschorst door de UCI. "Dat kan ook niet", stelde de Oost-Vlaming Dobbelaere. "De renner heeft altijd nog de mogelijkheid een tegenexpertise aan te vragen. Als ook dat staal positief is, dan pas is de renner schuldig en hangt een schorsing hem boven het hoofd. Toch heb ik inmiddels al het bericht gekregen dat Schleck uit vrije wil uit de Tour stapt."

"Ik hoopte dat we aan een faire en cleane Tour de France bezig waren. En ik kreeg dat gevoel gaandeweg ook. De gemiddelden van de renners lagen een fiks pak onder die van de vorige jaren. Er stak niemand torenhoog bovenuit. Dan kun je veronderstellen dat iedereen van zijn eigen kunnen uitgaat of moet uitgaan. Dat we dit nu moeten meemaken is een spijtige zaak. Blijkbaar zijn er nog altijd individuen die de boel willen belazeren."

"Over de mogelijkheid om RadioShack als team uit de Tour te zetten hebben wij als UCI-commissarissen geen bevoegdheid. Die beslissing ligt bij de mensen van Amaury Sport Organisation. Als zij de mening toegedaan zijn dat het team de reputatie van hun wedstrijd schaadt, kunnen zij RadioShack uit de Tour zetten. Tot op heden heb ik daar nog niets over gehoord. Er zal bij ASO goed beraadslaagd worden."

. (JOEL SAGET)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud