Tour 2012: Tony Martin stapt zoals verwacht uit de Tour

Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) komt woensdag niet meer aan de start van de tiende etappe in de Tour de France, meldde zijn team dinsdagmorgen. De Duitser keert na overleg met de ploegleiding en de medische staf dinsdagnamiddag al terug naar huis. De wereldkampioen tijdrijden is de eerste opgever in het team van Patrick Lefevere.

"Tony's indrukwekkende prestatie de voorbije dagen, de pijn verbijtend en vechtend om de individuele tijdrit te kunnen rijden, toont welk karakter hij heeft", aldus ploegdokter Helge Riepenhof in het communiqué. "Maar vanuit medisch standpunt is het nu tijd om de scafoïdebreuk de kans te geven om te genezen. We moeten ook verdere lichamelijke problemen vermijden, want Tony is beperkt in zijn bewegingen door de brace die hij draagt. Dit is de enige mogelijke beslissing om ervoor te zorgen dat hij kan presteren op de Spelen van Londen zonder schade te berokkenen aan bijvoorbeeld de onderrug of de knieën".

Martin zelf, die al in de eerste rit ten val kwam en het scafoïdebeentje in zijn linkerhand brak, vond het een moeilijke beslissing om op te geven. "Ik heb het echt geprobeerd. Ik heb er samen met het team veel energie in gestoken om vandaag te halen, maar nu is het tijd om aan mijn volledig herstel te denken. Ik heb nog drie weken tot de Spelen. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik zal mijn best doen om in vorm te zijn voor de Spelen".

(PASCAL PAVANII)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud