Tour de France - Jimmy Casper is vijfde dopinggeval

De Fransman Jimmy Casper (Agritubel) is de vijfde renner die in de Ronde van Frankrijk 2008 betrapt is op het gebruik van verboden middelen. Dat meldt de Franse krant L'Equipe. De 30-jarige Casper testte positief op het gebruik van corticoïden.

Het Franse antidopingagentschap had donderdag al laten weten dat er in de Tour een vijfde renner was betrapt, maar gaf geen naam vrij. Tijdens de Tour zelf werden er al vier dopinggevallen bekendgemaakt: de Italiaan Riccardo Ricco en de Spanjaarden Moises Duenas en Manuel Beltran werden positief bevonden op het gebruik van epo, de Kazach Dimitri Fofonov testte positief op heptaminol.

Jimmy Casper geeft in een reactie aan AFP toe dat hij de vijfde renner is, waarover eerder deze week sprake was. "Ik heb astma en nam een product om me te verzorgen, niet om me te doperen", geeft Casper aan. "Ik ben nu al 12 jaar renner en al die tijd heb ik een attest voor het gebruik van Syndicort. Mijn vorig attest liep af op 29 mei. Op mijn nieuw attest staat Bécotide vermeld, het product waarvoor ik positief testte. Ik weet niet wie er nalatig is geweest, ik of de ploegdokter, maar in de communicatie naar of tussen de wielerfederaties is er blijkbaar iets verkeerd gelopen." (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud