UEFA onderzoekt rist verdachte voetbalwedstrijden

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft een lijst met wedstrijden opgesteld die mogelijk gemanipuleerd zijn. Volgens het Duitse magazine Der Spiegel gaat hem om zesentwintig wedstrijden.In een reactie aan het Franse persbureau AFP zegt een UEFA-woordvoerder dat het onderzoek voorlopig op 'maar' vijftien matchen gericht is.

Volgens Der Spiegel gaat hem om twaalf matchen uit de kwalificaties voor de UEFA Cup, acht Intertotopartijen, drie kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, twee duels uit de UEFA Cup en een kwalificatie-interland voor het EK. Vijftien van deze matchen vonden dit seizoen plaats, de elf anderen werden gespeeld tussen juli 2005 en november 2006. De woordvoerder van de UEFA wilde aan AFP dan weer geen verder informatie kwijt.

De meeste clubs die mogelijk hebben valsgespeeld komen volgens Der Spiegel uit Oost- en Zuidoosteuropa en zouden banden hebben met Aziatische organisaties. Voor het onderzoek werkt de UEFA onder andere samen met de Europese politieorganisatie Interpol. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud