Vandereycken blijft bondscoach Rode Duivels

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) behoudt het vertrouwen in René Vandereycken als bondscoach van de Rode Duivels. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de KBVB zaterdagmiddag in het bondsgebouw beslist. De KBVB wil het contract van Vandereycken verlengen en gaat onderhandelingen aanknopen met de bondscoach.

Zaterdagvoormiddag boog de Technische Commissie zich eerst over het lot van de 54-jarige Vandereycken. Dat gebeurde zonder de bondscoach, die zichzelf en zijn beleid afgelopen maandag immers al verdedigd had. De Technische Commissie gaf haar advies door aan het Uitvoerend Comité, dat besloot om door te gaan met Vandereycken.

De KBVB wil het contract van Vandereycken, dat tot eind juni 2008 liep, verlengen. Beide partijen gaan rond de tafel zitten, de KBVB hoopt dat er op 15 januari 2008 een beslissing valt.

Vandereycken begon op 1 januari 2006 als opvolger van Aimé Anthuenis als bondscoach. Onder zijn leiding slaagden de Rode Duivels er niet in zich te plaatsen voor de eindronde van het EK in Zwitserland en Oostenrijk. België eindigde in groep A pas als vijfde, na Polen, Portugal, Finland en Servië. Onder zijn leiding speelden de Rode Duivels 19 officiële wedstrijden. Ze wonnen zeven wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en verloren zeven keer.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud